ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KURUFASULYELİ BÖREK

> KURUFASULYELİ BÖREK
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurufasulyeli börek tarifi için malzemeler
  • 2.5 su bardağı kuru fasulye 1 soğan Yarım demet maydanoz 4 yufka 4 yumurta Yarım paket margarin 2 su bardağı süt Tuz
  • karabiber
Kurufasulyeli börek Nasıl Yapılır

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Fasulye püresine tuz, karabiber, maydanoz ve soğanı ilave edip iyice karıştırın. 

Margarini eritip sütle karıştırın. Tepsiyi yağlayın. Bir yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde tepsiye yayın. Yarım yufkayı küçük parçalara ayırıp tepsideki bütün yufkanın üzerine yayın. Sütlü karışımdan birkaç kaşık gezdirerek dökün. Her sırayı aynı şekilde yarım yufkadan hazırlayarak böreğin ilk üç katını oluşturun. Sütlü karışım dökmeden fasulyeli iç malzemeyi yayın.

Kalan üç yarım yufkayı da parçalayıp aralarına sütlü karışım dökerek sıralamayı tamamlayın. En alttaki yufkanın tepsinin dışına sarkan kenarlarını içe doğru kıvırın. Kalan sütlü karışımı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 130-150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Üçgen dilimler halinde kesip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.