ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KIRMIZI MERCİMEKLİ YAPMA

Kırmızı mercimekli yapma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı mercimekli yapma tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 soğan
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için zeytinyağı

Kırmızı mercimekli yapma Nasıl Yapılır

Kırmızı mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Bulgur ve irmiği bir kapta karıştırın. Pişmiş mercimeği bulgurlu karışıma ilave edin. Soğanı rendeleyin. Tuz ve kırmızı toz biberi ekleyin. Kırmızı mercimekli karışım soğuduğunda soğanlı harcı ilave edip yoğurun. Unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp 4-5 cm çapında yassı köfteler hazırlayın. Zeytinyağını ısıtıp köfteleri kızartın. Ilık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.