ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KAŞA (RUSYA) (KARABUĞDAY LAPASI)

Kaşa (Rusya) (Karabuğday lapası)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşa (Rusya) (Karabuğday lapası) tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • Kuru üzüm
  • 1 çay bardağı süzme bal
  • 30 gr tereyağı

Kaşa (Rusya) (Karabuğday lapası) Nasıl Yapılır

Karabuğdayı yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve iyice dağılıp eriyene kadar pişirin. Suyunu çekip iyice piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine süzme bal ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kuru üzüm serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.