ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ KAŞA (RUSYA) (KARABUĞDAY LAPASI)

Kaşa (Rusya) (Karabuğday Lapası)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaşa (Rusya) (Karabuğday Lapası) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • Kuru üzüm
  • 1 çay bardağı süzme bal
  • 30 gr tereyağı

Kaşa (Rusya) (Karabuğday Lapası) Nasıl Yapılır?

Karabuğdayı yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve iyice dağılıp eriyene kadar pişirin. Suyunu çekip iyice piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine süzme bal ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kuru üzüm serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!