ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ GIRARA (YARMA AŞI)

Gırara (Yarma Aşı)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gırara (Yarma Aşı) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 demet sapı
  • 1 soğan
  • 1 kabak
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • Taze reyhan veya kişniş
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Kırmızıbiber

Gırara (Yarma Aşı) Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin.
  • Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin.
  • Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın.
  • Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın.
  • İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ince kıyılmış reyhan ve ince doğranmış sarımsakları ilave edin.
  • Cezvede tereyağını ısıtıp, nane ve kırmızıbiberi ilave edin. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!