ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ EKŞİLİ PATLICANLI KÖFTE

Ekşili Patlıcanlı Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Köfte için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Su
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Ekşili Patlıcanlı Köfte Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kapta tuz ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak su dökün. Bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar alıp misket şeklinde ufak köfteler yapın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Salçaları ilave edin ve 1 dakika kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ile tatlandırın. Köfteleri ve patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Nar ekşisi ilave edip ocaktan alın. Nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!