ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ÇİNTEMANİ FORMLU PİLAV ÇEŞİTLEMESİ

Çintemani formlu pilav çeşitlemesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çintemani formlu pilav çeşitlemesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Safranlı pilav için: 1 çay bardağı pirinç 1 tavuk but 1 çorba kaşığı haşlanmış nohut 1 tutam safran 1'er tatlı kaşığı kuş üzümü
  • dolmalık fıstık
  • kavrulmuş badem 1 soğan 1 kuru kayısı 3

4 tane karabiber 3

4 tane yenibahar 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tutam zencefil Domatesli pilav için: 1 çay bardağı pirinç 1 tavuk but 1 soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 salçalık kırmızı biber 3

4 tane karabiber 2 domates 2 çorba kaşığı tereyağı Sebzeli pilav için: 1 çay bardağı pirinç 1 tavuk but 1'er çorba kaşığı iç bakla

  • bezelye
  • antepfıstığı
  • nane 3

4 tane karabiber 1 soğan 3

4 tane yenibahar 2 çorba kaşığı tereyağı 5

6 dal dereotu

Çintemani formlu pilav çeşitlemesi Nasıl Yapılır

Safranlı pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün. Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Karabiber ve yenibahar tanelerini havanda dövüp tavuğun üzerine serpin. Soğanı kıyın, kuru kayısıyı küçük küçük doğrayın. Tereyağında soğanı pembeleştirin, kayısı, üzüm, nohut ve tavuk etini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika sonra pirinci ilave edin. Safranı 1.5 çay bardağı sıcak tavuk suyu ile karıştırıp pilava ekleyin. Suyunu çekince pilavı ateşten alıp badem ve fıstıkları ilave edin. Harmanlayıp dinlenmeye bırakın. 
Domatesli pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün. Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Karabiber ve yenibahar tanelerini havanda dövüp tavuğun üzerine serpin. Soğanı kıyın, domatesleri ve salçalık kırmızı biberi küp küp doğrayın. Tereyağında soğanı pembeleştirin, domates, biber ve salçayı ekleyip karıştırın. Tavuk eti ve pirinci ekleyin. 1 çay bardağı tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlenmeye bırakın.
Sebzeli pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün. Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Karabiber ve yenibahar tanelerini dövüp tavuğun üzerine serpin. Soğanı kıyın, iç bakla ve bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün. Tereyağında soğanı pembeleştirin. Bakla, bezelye ve tavuk etini ekleyip karıştırın. Pirinç ve 1.5 çay bardağı sıcak tavuk suyu ilave edin. Suyunu çekince kıyılmış dereotunu ekleyip dinlenmeye bırakın.
Pilavları küçük kalıplarla şekillendirerek servis tabağına üç çeşit pilav yerleştirin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.