ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ ÇİNTEMANİ FORMLU PİLAV ÇEŞİTLEMESİ

Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi Tarifi İçin malzemeler

Safranlı pilav için:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tavuk but
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış nohut
  • 1 tutam safran
  • 1'er tatlı kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık, kavrulmuş badem
  • 1 soğan
  • 1 kuru kayısı
  • 3-4 tane karabiber
  • 3-4 tane yenibahar
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tutam zencefil

Domatesli pilav için:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tavuk but
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 3-4 tane karabiber
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Sebzeli pilav için:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tavuk but
  • 1'er çorba kaşığı iç bakla
  • Bezelye
  • Antep fıstığı
  • Nane
  • 3-4 tane karabiber
  • 1 soğan
  • 3-4 tane yenibahar
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 5-6 dal dereotu

Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi Nasıl Yapılır?

  • Safranlı pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün.
  • Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Karabiber ve yenibahar tanelerini havanda dövüp tavuğun üzerine serpin.
  • Soğanı kıyın, kuru kayısıyı küçük küçük doğrayın. Tereyağında soğanı pembeleştirin, kayısı, üzüm, nohut ve tavuk etini ekleyip karıştırın.
  • 2-3 dakika sonra pirinci ilave edin. Safranı 1.5 çay bardağı sıcak tavuk suyu ile karıştırıp pilava ekleyin.
  • Suyunu çekince pilavı ateşten alıp badem ve fıstıkları ilave edin. Harmanlayıp dinlenmeye bırakın. 
  • Domatesli pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün. Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın.
  • Karabiber ve yenibahar tanelerini havanda dövüp tavuğun üzerine serpin. Soğanı kıyın, domatesleri ve salçalık kırmızı biberi küp küp doğrayın.
  • Tereyağında soğanı pembeleştirin, domates, biber ve salçayı ekleyip karıştırın. Tavuk eti ve pirinci ekleyin. 1 çay bardağı tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlenmeye bırakın.
  • Sebzeli pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün. Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın.
  • Karabiber ve yenibahar tanelerini dövüp tavuğun üzerine serpin. Soğanı kıyın, iç bakla ve bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Tereyağında soğanı pembeleştirin. Bakla, bezelye ve tavuk etini ekleyip karıştırın. Pirinç ve 1.5 çay bardağı sıcak tavuk suyu ilave edin.
  • Suyunu çekince kıyılmış dereotunu ekleyip dinlenmeye bırakın.
  • Pilavları küçük kalıplarla şekillendirerek servis tabağına üç çeşit pilav yerleştirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!