ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BUĞDAY TATLISI (LÜBNAN)

Buğday Tatlısı (Lübnan)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buğday Tatlısı (Lübnan) Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr aşurelik buğday
  • Frenk üzümü
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr kabuksuz iç badem
  • 50 gr tuzsuz ve kabuksuz Antep fıstığı
  • 100 gr toz şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu

Buğday Tatlısı (Lübnan) Nasıl Yapılır?

Aşurelik buğdayı kaynar suda 30 dakika haşlayın. Sırasıyla şeker, gül suyu, Badem, Antep fıstığı, çam fıstığı ve Frenk üzümlerini ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp cam kaselere doldurun. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!