ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BELUGA MERCİMEK PİYAZI

Beluga mercimek piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beluga mercimek piyazı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış beluga mercimek
  • 3~4 sarı çeri domates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 domates
  • 5~6 dal reyhan
  • 4~5 dal taze nane
  • 4~5 dal Frenk soğanı

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı koruk ekşisi
  • Tuz

Üzeri için

  • Tulum peyniri

Beluga mercimek piyazı Nasıl Yapılır

Haşlanmış beluga mercimeği geniş bir kaba alın. Küp doğradığınız biberler, domatesler ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp piyazın üzerine gezdirin. Tulum peyniri ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.