ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BATURMA

Baturma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baturma tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı sefer kitel
  • 1 çay bardağı esmer köftelik bulgur
  • 200 gr kıyma
  • Tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 çay bardağı sıcak su
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 taze soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Baturma Nasıl Yapılır

Kıyma ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Kıymayı ikiye ayırın. Bulgur ve sefer kiteli bir kapta karıştırın. Soğanı temizleyip ince kıyın. Bir miktar tereyağıyla birlikte tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Salçaları ilave edin. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Sefer kitel ve bulgur karışımını ekleyin. Suyunu tam çekmeden kıymanın yarısını ilave edin. Suyunu tamamen çekince tavayı ocaktan alın. Küçük kesilmiş domates, biberler ve taze soğanı ekleyin. Karışımı tahta kaşıkla harmanlayın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan kavrulmuş kıymayı ekleyip servis yapın.

Not: Baturmaya dilerseniz erik, nar ve kızılcık ekşisi ekleyebilirsiniz.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.