ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BARBUNYA GÜVEÇ

Barbunya güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya güveç tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya 500 gr kuşbaşı et 2 çorba kaşığı sıvıyağ 5 su bardağı su 2 domates 1 çorba kaşığı salça 3 sivribiber 2 soğan Tuz
  • karabiber
  • kimyon

Barbunya güveç Nasıl Yapılır

 Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip bir taşım kaynatın ve süzün. 

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları kıyın. Sıvıyağı güveçte kızdırıp soğanları pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Salçayı 2 kaşık suda ezip doğranmış domatesle birlikte ete ilave edin. Hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın. 5 bardak su, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber, kimyon ve sivribiberleri ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak barbunya ve et yumuşayıncaya kadoar pişirin. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.