ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BARBUNYA GÜVEÇ

Barbunya Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 5 su bardağı su
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 sivri biber
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Barbunya Güveç Nasıl Yapılır?

  • Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip bir taşım kaynatın ve süzün. 
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları kıyın.
  • Sıvıyağı güveçte kızdırıp soğanları pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  • Salçayı 2 kaşık suda ezip doğranmış domatesle birlikte ete ilave edin. Hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • 5 bardak su, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber, kimyon ve sivribiberleri ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak barbunya ve et yumuşayıncaya kadoar pişirin.
  • 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Düşük kalorili ve hafifliği ile yemeklere lezzet katan barbunya pilaki tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.