Yoğurtlu Ezogelin Çorbası

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ezogelin çorbasının yoğurtlu versiyonu için tarife geçebiliriz. Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 30 gr margarin
- Tuz
- Karabiber
Süsleme için:
- 1'er çay kaşığı nane
- Pul biber
Yoğurtlu Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
- Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin.
- Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın.
- Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.
- Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın.
- Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR