ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ YOĞURTLU EZOGELİN ÇORBASI

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ezogelin çorbasının yoğurtlu versiyonu için tarife geçebiliriz. Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 30 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1'er çay kaşığı nane
  • Pul biber

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin.
  • Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın.
  • Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.
  • Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın.
  • Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!