ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ UN ÇORBASI

Un Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Un Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı un
  • 30 gr tereyağı

Üzeri için:

  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı mısır özü yağı
  • 1 kase ufalanmış lor peyniri

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!