ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TIRINTIŞ ÇORBASI

Tırıntış Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tırıntış Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 20 gr tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kuru nane

Tırıntış Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu özel Zonguldak çorbasını yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Soğanı temizleyip kıyın.Tereyağı ve ayçiçeği yağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun.4 bardak sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.

Mısır ununu kalan bir bardak suda inceltin ve kaynayan suyun içine ilave edin. Orta ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar arada bir çırpma teliyle karıştırarak 20-25 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kuru nane serpin, tereyağında kavrulmuş pul biberi gezdirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!