ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TERBİYELİ KÖFTE

Terbiyeli Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 avuç pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 Adet soğan
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 Çorba kaşığı salça
  • Biraz un
  • 1 Adet limon suyu
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • 1 Adet yumurta

Terbiyeli Köfte Nasıl Yapılır?

Soğanı soyup, rendeleyin.Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun. Elde ettiğinz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin.

Kabı sallayarak tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın. Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın. Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın. Suda 5 dakika kadar haşlayın. Köfteleri teker teker alıp, pişrin. Salçayı ezerek ilave edin. Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın. İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın. Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün. Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın. Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz. Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!