ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TAVUK ETLİ KESTANE ÇORBASI

Tavuk Etli Kestane Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Kestane Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg şekersiz kestane püresi
  • 1 tavuk kalça but
  • 1 soğan
  • 2~3 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı kestane unu
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Kestane Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Tavuk etini ekleyip her iki tarafını kızartın. Üzerine defne yaprağı ve 4 su bardağı sıcak su ekleyip tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin.

Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Bir yemek kaşığı unu ilave edin. 4 su bardağı tavuk suyunu da ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın.

Kestane püresini ekleyip 4-5 dakika pişirin. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapın.

Tavuk eti yerine sade bir tarif arıyorsanız, klasik kestane çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!