Sultan Çorbası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Sultan Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 20 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 havuç
- 6 su bardağı su
- Yarım kilo ıspanak
- Tuz
- Karabiber
Sultan Çorbası Nasıl Yapılır?
Havuçları yıkayıp kabuğunu kazıyın ve iri rendeleyin. Ispanağı haşlayın ve suyunu süzün.
Tereyağını eritin. Unu ilave edip çok sarartmadan kavurun. Rendelenmiş havuç ve suyu ilave edip karıştırın.
Su kaynamaya başlayınca haşlanmış ıspanakları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın.
Tereyağını eritin. Unu ilave edip çok sarartmadan kavurun. Rendelenmiş havuç ve suyu ilave edip karıştırın.
Su kaynamaya başlayınca haşlanmış ıspanakları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?