ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SULTAN ÇORBASI

Sultan Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sultan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 havuç
  • 6 su bardağı su
  • Yarım kilo ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

Sultan Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçları yıkayıp kabuğunu kazıyın ve iri rendeleyin. Ispanağı haşlayın ve suyunu süzün.

Tereyağını eritin. Unu ilave edip çok sarartmadan kavurun. Rendelenmiş havuç ve suyu ilave edip karıştırın.

Su kaynamaya başlayınca haşlanmış ıspanakları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:37

tereyağı çok ağır ve gereksiz bence

Misafir 12 Ekim 2016, 16:37

berbat birşey tarifini burdan aldım ve harfi harfine yaptım tadı iğrenç oldu bööööğğğğğğğğ hani hayatımda hiç babagannuş yemesem belki beğenirim ama emekleriniz boşa gitmiş desemmmm yalan olur ben gerçekten çok beğendim müthiş oldu bayıldım bu lezze...Devamını Oku

Misafir 12 Ekim 2016, 16:37

tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım

bilgeinsan 12 Ekim 2016, 16:45

2 kaşık ta tahin koyarsanız ii olur

guvenli 12 Ekim 2016, 16:49

arkadaşlar tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

Misafir 12 Ekim 2016, 16:53

gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!