Saray Usulü Kuzu Gerdan Çorbası

Saray Usulü Kuzu Gerdan Çorbası
27 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Saray Usulü Kuzu Gerdan Çorbası için

Malzemeler

  • 5~6 parça kuzu gerdanı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Saray Usulü Kuzu Gerdan Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Gerdan etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Etler kemiklerinden kolayca ayrılana kadar pişirin.
  2. Et suyunu süzerek etleri bir tabağa aktarın. Ilındıktan sonra etleri kemiklerin üzerinden temizleyerek lif lif ayırın ve tekrar et suyunun içine aktarın.
  3. Derin ve çukur bir kaba yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve 1 bardak suyu alıp bir tel çırpıcıyla çırpın.
  4. Karışımı, et suyu ve etlerin olduğu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve yedirin. Ekleme sırasında karıştırmaya devam ederek topaklaşmayı önleyin.
  5. Bu şekilde bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
  6. Hafif kızdırdıktan sonra pul biberi ekleyip biraz çevirin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Başlangıç menülerinde sunulan çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı beyran çorbası tarifine göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo