ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ SARAY USULÜ KUZU GERDAN ÇORBASI

Saray usulü kuzu gerdan çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Saray usulü kuzu gerdan çorbası tarifi için malzemeler

  • 5~6 parça kuzu gerdanı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Saray usulü kuzu gerdan çorbası Nasıl Yapılır

Gerdan etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Etler kemiklerinden kolayca ayrılana kadar pişirin. Et suyunu süzerek etleri bir tabağa aktarın. Ilındıktan sonra etleri kemiklerin üzerinden temizleyerek lif lif ayırın ve tekrar et suyunun içine aktarın. Derin ve çukur bir kaba yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve 1 bardak suyu alıp bir tel çırpıcıyla çırpın. Karışımı, et suyu ve etlerin olduğu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve yedirin. Ekleme sırasında karıştırmaya devam ederek topaklaşmayı önleyin. Bu şekilde bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Hafif kızdırdıktan sonra pul biberi ekleyip biraz çevirin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.