ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SAFRANLI BAKLA ÇORBASI

Safranlı Bakla Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Safranlı Bakla Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr taze bakla
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 5 arpacık soğanı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 80 gr tereyağı
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Safranlı Bakla Çorbası Nasıl Yapılır?

Baklaları temizleyin ve 2-3 cm uzunluğunda kesin. 1 yemek kaşığı un ve limon suyu eklenmiş suda baklaları haşlayın.

Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Sarımsakların kabuklarını soyup içine rendeleyin. Baklaları ve nohutu ekleyin.

Ayrı bir yerde yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve yumurtayı çırpın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip karıştırın. Tuz ile tatlandırın.

Tereyağını eritip safranı ekleyin ve bunu da çorbaya ilave edin. Çorbayı servis kaselerine alıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

çok güzel bir tarif. Elinize sağlık.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!