Pirinçli Ayranaşı Çorbası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Pirinçli Ayranaşı Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 lt ayran
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet kıyılmış nane
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- Buz parçaları
Pirinçli Ayranaşı Çorbası Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
- Yoğurdu iyice çırpın. Ayranı ekleyin. Pirinç dışındaki tüm malzemeyi ilave edip çırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde biraz su ekleyebilirsiniz. En son pirinci ilave edip tekrar karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre buz parçaları ile birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR