ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ PASTIRMALI YER ELMASI ÇORBASI

Pastırmalı Yer Elması Çorbası

Pastırmalı yer elması çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Yer Elması Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • Yarım kg yer elması
  • 4 parça pastırma
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Maydanoz

Pastırmalı Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?

  •  Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz soğan, sarımsak, küp doğradığınız sebzeler, pastırma, defne yaprağı ve ince kıydığınız maydanozu ilave edip 4-5 dakika soteleyin.
  • Sütü ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp altını kısın. Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini ince kıydığınız maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Daha hafif bir tarif arıyorsanız, sade yer elması çorbası tarifine mutlaka göz atın!

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!