Rengiyle yılbaşı sofrasına çok yakışacak, kök sebzelerden hazırlanmış nefis bir kış çorbası.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
2 adet orta boy kırmızı pancar (Kabukları soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
1 adet orta boy kuru soğan (İnce kıyılmış)
Küçük bir parça taze zencefil (Arzuya bağlı ve doğranmış)
1 adet orta boy patates (Veya kereviz ve küçük küp doğranmış)
1 adet orta boy havuç (Küçük küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz- karabiber
Sıcak su
Pancar Çorbası
Nasıl Yapılır
Tencereye yağları alarak erittikten sonra soğanı ekleyerek soteleyin.
Zencefili ilave ederek 1-2 dakika kavurun.
Pancar, patates ve havucu tencereye alarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
Üzerine suyunu ilave edip pişirin. (Çorbanın suyunu kendi damak zevkinize göre ekleyin) Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra blenderden geçirin ve arzunuza göre taze nane, krema, nar taneleri ile süsleyerek servis edin.
Teşekkür ederiz.