Paklalı Lakşa Çorbası

Paklalı Lakşa Çorbası
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Paklalı Lakşa Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı barbunya fasulye
  • Yarım su bardağı erişte
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 dal maydanoz
Paklalı Lakşa Çorbası

Nasıl Yapılır

Barbunya fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın ve pişene kadar kaynatın. Kuru barbunyalar yumuşamaya başladıktan sonra kaynar su ekleyip erişteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Salçaları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Pişen barbunya ve eriştelerin üzerine salçalı sosu ilave edin. İnce kıyılmış maydonoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo