ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ PAKLALI LAKŞA ÇORBASI

Paklalı Lakşa Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paklalı Lakşa Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı barbunya fasulye
  • Yarım su bardağı erişte
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 dal maydanoz

Paklalı Lakşa Çorbası Nasıl Yapılır?

Barbunya fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın ve pişene kadar kaynatın. Kuru barbunyalar yumuşamaya başladıktan sonra kaynar su ekleyip erişteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Salçaları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Pişen barbunya ve eriştelerin üzerine salçalı sosu ilave edin. İnce kıyılmış maydonoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!