Paklalı Lakşa Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Paklalı Lakşa Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı barbunya fasulye
- Yarım su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Üzeri için
- 3 dal maydanoz
Paklalı Lakşa Çorbası Nasıl Yapılır?
Barbunya fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın ve pişene kadar kaynatın. Kuru barbunyalar yumuşamaya başladıktan sonra kaynar su ekleyip erişteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Salçaları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Pişen barbunya ve eriştelerin üzerine salçalı sosu ilave edin. İnce kıyılmış maydonoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR