ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ NOHUTLU, MANTILI TAVUK ÇORBASI

Nohutlu, mantılı tavuk çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu, mantılı tavuk çorbası tarifi için malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 litre sıcak su
  • 500 ml tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
  • 1.5 su bardağı mantı
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nohutlu, mantılı tavuk çorbası Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etini küp şeklinde doğrayıp soğan ile birlikte soteleyin. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu, sıcak suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ekleyin. Mantılarla nohutu ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, pul biber ve nane ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.