Kuzukulaklı Kinoa Çorbası

Kinoa ve kuzukulağını bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Düşük kalorisi ve lezzeti ile içinizi ısıtacak kuzukulaklı kinoa çorbası, vejetaryen menüleri için de uygundur. Malzemeleri hazırladıysanız, yaz kış demeden severek yiyeceğiniz kuzukulaklı kinoa çorbası tarifine geçebiliriz.
Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz lezzetli çorbalar arıyorsanız, kremalı sebze çorbasını da deneyebilirsiniz. Kinoanın her halini severim diyorsanız, diyet listelerinin favorisi olan kinoalı meyve salatasına mutlaka göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kuzukulaklı Kinoa Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 çay bardağı kinoa
- 1/2 çay bardağı yeşil mercimek
- 4-4.5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 300-400 g kuzukulağı otu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Kuzukulaklı Kinoa Çorbası Nasıl Yapılır?
- Kuzukulaklarını kaşığa sığacak şekilde doğrayın. Kinoayı ve yeşil mercimeği tencereye aktarın, üzerine 4 bardak su ilave edin. Orta ateşte 10 dakika haşlayın.
- Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 bardak kadarını alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek ılınmasını sağlayın.
- Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı kaynamakta olan çorbanın suyuna sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
- Tereyağını ve ince kıyılmış kuzukulaklarını da ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra en son tuzunu ilave edin. İsteğe göre pul biber serpip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR