Kulak Çorbası

Kulak Çorbası
01 Şubat 2023

Manisa'ya ait kulak çorbası oldukça lezzetli bir çorbadır. Mantı, kuşbaşı et ve nohut ile hazırlanır. Oldukça lezzetli olan çorba dilenirse etsiz olarak hazırlanabilir. Sizler için kulak çorbasını anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kulak çorbasının detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kulak Çorbası için

Malzemeler

  • 200 gr mantı 
  • 200 gr dana kuşbaşı et
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
Kulak Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Etler tencerede kavrulur.
  2. Suyunu çektikten sonra tereyağı eklenir.
  3. Sarımsaklar ince ince doğranarak eklenir. 
  4. Salça ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Su eklenir. Baharatlar ilave edilir.
  6. Nohutlar bir gece önceden suda bekletilir ve onlar ilave edilir. 
  7. Pişmeye yakın mantı ilave edilir ve piştikten sonra servis edilir.
Püf Noktası
  • Bu tarifte kullanmak için mantı tarifimize göz atabilirsiniz. 
  • Nohutu bir gece önceden ıslatmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo