ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KREMALI PIRASA ÇORBASI

Kremalı pırasa çorbası

Kremalı pırasa çorbası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı pırasa çorbası tarifi için malzemeler

  • 3 dal pırasa (İnce doğranmış)
  • 1 dal kereviz sapı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 litre tavuk suyu (Veya sade su)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Kremalı pırasa çorbası Nasıl Yapılır

  • Tereyağını eritip, küçük küçük doğradığınız pırasaları 3-4 dakika kavurun. Unu ilave edip sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ve irice doğradığınız kereviz sapını ekleyin. Orta ateşte 15 dakika haşlayın.
  • Pırasalı tavuk suyunu süzün. Pırasaların yarısını blenderda püre haline gelene kadar ezin. Suyuyla birlikte tekrar ocağın üzerine alın. Pırasaların yarısını püre haline getirin, yarısını da parçalı olarak bırakın. Orta ateşte birkaç taşım kaynamaya bırakın.
  • Meyanesi için yumurta sarılarını çırpın, kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Elde ettiğiniz karışıma kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadarını alıp ılıtın. Meyanesini kaynamakta olan çorbaya yavaşça ekleyip çırpın. Ocaktan alın, tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.