ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KREMALI FASULYE ÇORBASI

Kremalı fasulye çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı fasulye çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı hafif haşlanmış kuru fasulye
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • Kabak çekirdeği içi
  • Zeytinyağı
  • Taze biberiye

Kremalı fasulye çorbası Nasıl Yapılır

Ezdiğiniz sarımsağı ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Haşlanmış kuru fasulye, sebze suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocaktan alıp kremayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir taşım daha kaynatın. Kabak çekirdeği içini hafif kavurun. Çorba kaselerinin üzerine zeytinyağı gezdirin. Kavrulmuş kabak çekirdeği içi ve biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.