ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI

Közlenmiş Domates Çorbası

Közlenmiş domates çorbası

Mis gibi kokusu ve tadı ile çok seveceğiniz bu lezzet Zeynep Dinç’ten geliyor. Klasik domates çorbasından sıkılanlar için, rio domates, salça ve krema ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Kış aylarında içinizi ısıtacak közlenmiş domates çorbası için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 10 adet Rio domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy soğan (Küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz

Servis için:

  • Taze fesleğen
  • Kurutulmuş domates (10–15 dakika sıcak suda bekletilmiş)
  • Çırpılmış krema
  • Tane pembe biber
  • Lavaş

Közlenmiş Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri kabuklarını soymadan boydan ikiye kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Sarımsakları serpiştirin.
  • Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. (İstediğiniz baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 - 35 dakika kadar közleyin.
  • Fırından çıkınca domateslerin kabuklarını sıyırıp sarımsaklarla birlikte rondodan geçirin ve püre kıvamına getirin.
  • Soğanı tencereye alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Domates pürenizi ve sıcak suyu ekleyerek istediğiniz kıvamı alana kadar orta ateşte pişirin.
  • Çorbayı blenderdan geçirin. Taze fesleğen, yumuşak kuru domates, krema, tane biber ve lavaş ile sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!