Köfteli Erişte Çorbası

Köfteli Erişte Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Köfteli Erişte Çorbası için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

Köfte için

  • 200 gr yağız kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Köfteli Erişte Çorbası

Nasıl Yapılır

Köfteyi hazırlamak için kıyma, ince bulgur, soğan, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye un serpin. Üzerine köfteleri ekleyip tepsiyi sallayın ve una bulayın. Hamur için, un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bezeler koparıp, merdaneyle açın. Erişte şeklinde kesin. Tencereye 4 su bardağı su ilave edin. Tuz ekleyin. Köfteleri orta ateşte 15 dakika haşlayın. Üzerine erişteleri ekleyin. Malzemeler pişince nohutu tencereye ilave edip ara ara karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pul biberi naneyle karıştırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

 Çorbanın içerisinde et kullanmak istemiyorsanız, klasik erişte çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo