ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KÖFTELİ ERİŞTE ÇORBASI

Köfteli erişte çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli erişte çorbası tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

Köfte için

  • 200 gr yağız kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Köfteli erişte çorbası Nasıl Yapılır

Köfteyi hazırlamak için kıyma, ince bulgur, soğan, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye un serpin. Üzerine köfteleri ekleyip tepsiyi sallayın ve una bulayın. Hamur için, un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bezeler koparıp, merdaneyle açın. Erişte şeklinde kesin. Tencereye 4 su bardağı su ilave edin. Tuz ekleyin. Köfteleri orta ateşte 15 dakika haşlayın. Üzerine erişteleri ekleyin. Malzemeler pişince nohutu tencereye ilave edip ara ara karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pul biberi naneyle karıştırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.