ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KIŞ ÇORBASI

Kış Çorbası

Kış aylarında içinizi ısıtacak nefis bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yapımında ıspanak, kereviz, havuç, maydanoz, brokoli gibi mevsim sebzeleri kullanılan kış çorbası, bağışıklığınızı güçlendirir. Malzemeleriniz hazırsa, vücut direncini arttıran ve grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyan kış çorbası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tandır çorbası ve kemik suyu çorbası tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kış Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr ıspanak
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 kereviz
  • 200 gr brokoli
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Ispanak, havuç, patates, kereviz, brokoli ve maydanozu temizleyip ince doğrayın.
  • Sebzeleri 8 bardak kaynar suda haşlayın. Sebzeleri süzüp suyunu ayırın. Sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin.
  • Sebze suyunu bir tencereye alın. Bulguru ilave edip 10 dakika pişirin. Sebze püresini ekleyin.
  • 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
  • Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Nane, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip karışımı çorbanın üzerine gezdirerek dökün.
  • Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!