ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KAŞIK BÖREK ÇORBASI

Kaşık börek çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşık börek çorbası tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta 1.5 çay bardağı ılık su 2 su bardağı un 250 gr kıyma 1 soğan Tuz KarabiberÇORBA İÇİN 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 30 gr tereyağı 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 domates 2.5 su bardağı et suyu 5 su bardağı su 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni Tuz Kuru nane Kırmızı pul biber

Kaşık börek çorbası Nasıl Yapılır

Mantının hamurunu hazırlamak için, yumurta, su ve tuzu bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapın. Üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Hamur bezelerinin her birini unladığınız mutfak tezgahında oklava veya merdane ile açıp bıçakla kareler kesin. Ortalarına kıyma paylaştırıp kapatın.

Derin bir tencereye soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyin. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Domatesi rendeleyip salçayla birlikte kavurun. Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın. Sebzeli çeşni ve hazırladığınız mantıları ilave edip pişirin. Tuz, nane ve kırmızı pul biberi ekleyip sıcak servis yapın.

İç Anadolu bölgesine ait kaşık börek çorbası için hazır mantı kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.