ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KABAK ÇORBASI

KABAK ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kabak çorbası Nasıl Yapılır

Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.

Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Kabak çorbasına isteğe göre haşlanmış pirinç, yeşil mercimek veya nohut ilave ederek farklı bir tat yaratabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!