Isırgan Otlu Ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Isırgan Otlu Ve Mantarlı Tavuk Çorbası
15 Şubat 2023

SIırgan otu, mantar ve tavuğun lezzetli ve sağlıklı birleşimini soğuk kış günlerinde tercih edebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Dilerseniz tel şehriyeli tavuk çorbası tarifine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Isırgan Otlu Ve Mantarlı Tavuk Çorbası için

Malzemeler

  • 250 g ısırgan otu
  • 200 g mantar
  • 1 tavuk but
  • 1 orta boy soğan
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kuskus
  • Tuz
  • Karabiber
Isırgan Otlu Ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk budunu bir tencereye alın, üzerine yaklaşık 8 bardak su ilave ederek kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve tavuğun eti, kemiğinin üzerinden dökülene kadar yaklaşık 45 dakika haşlayın (Tavuk suyuna dilerseniz bir parça soğan, kereviz, havuç, maydanoz sapı ekleyebilirsiniz). Isırgan otunu eldiven yardımıyla temizleyip, saplarıyla beraber doğrayın.
  2. Mantarları dilimleyin. Soğanı kıyın. Haşladığınız tavuk budunun etini kemiğinden ayırın ve suyunu süzün. Etleri çorbada yiyeceğiniz biçimde ve kaşığa sığacak şekilde didikleyin.
  3. Süzdüğünüz tavuk suyunu bir kaba aktarırken bardakla ölçün ve üzerine toplam 8 bardak olacak şekilde su ilave edip sıcak kalmasını sağlayın. Tencereye zeytinyağını, tereyağını ve soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ardından unu ekleyin ve 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları da ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Çorbanın suyunu verirken bir çırpıcı ya da tahta kaşıkla topaklanmaması için sürekli çırpın. Çorba kaynayınca tuzunu ilave edin. Ayırdığınız tavuk etlerini, kuskusu ve ısırgan otunu ekleyin. Kuskus haşlanıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala kremasını, karabiberini ve tuzunu ilave ederek tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
Püf Noktası
  • Her zaman bütün malzemeleri temin edemeyebilirsiniz ama sorun değil, böyle durumlarda alternatiflerden de yararlanabilirsiniz.
  • Çorbanızı hazırlarken tavuk suyu kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre tarifleri farklılaştırarak çok lezzetli ve şifalı bir çorba tarifi oluşturabilir, evinizdeki malzemeleri kullanarak değişik bir tat yaratabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo