ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HAVUÇLU MERCİMEK ÇORBASI

Havuçlu Mercimek Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
  • ¼ çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 meksika biberi (küp doğranmış) ya da 1 tutam pul biber
  • 400 gr havuç
  • 80 gr kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 850 ml sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için

  • Tane kişniş
  • Yoğurt

Havuçlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Kimyon tohumu, rezene tohumu, kişniş tohumu ve biberi yapışmaz tavaya alıp 1 dakika kavurun. Zeytinyağı ve küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin. Doğranmış havuç, sarımsak ve sıcak suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Mercimeği ilave edin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine yoğurt, pul biber, tane kişniş ilavesi ie sıcak servis yapın.

Sade versiyonu için, kırmızı mercimek çorbası tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!