Ecevit Çorbası (Kastamonu)

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ecevit Çorbası (Kastamonu) Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay bardağı baldo pirinç
- 5 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 çırpılmış yumurta
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 20 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Ecevit Çorbası (Kastamonu) Nasıl Yapılır?
Baldo pirinci yıkayın ve tavuk suyuyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Çırpılmış
yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip
karışımı ılındırın. Karışımı tencereye yavaşça ilave edin. Birkaç dakika pişirin.
Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
Naneyi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR