ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ECEVİT ÇORBASI (KASTAMONU)

Ecevit Çorbası (Kastamonu)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ecevit Çorbası (Kastamonu) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Ecevit Çorbası (Kastamonu) Nasıl Yapılır?

Baldo pirinci yıkayın ve tavuk suyuyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Çırpılmış yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılındırın. Karışımı tencereye yavaşça ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Naneyi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.