ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ÇİÇEK HAMURLU ÇORBA

> ÇİÇEK HAMURLU ÇORBA
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiçek hamurlu çorba tarifi için malzemeler
  • 15 gr tereyağı 1.5 yemek kaşığı domates salçası 5 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış nohut 100 gr kıyma Maydanoz Tuz KarabiberHamur için1 su bardağı un 1 yumurta Tuz Su
Çiçek hamurlu çorba Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlamak için bir kabın içine unu aktarıp ortasını açın. Yumurtayı kırın. Tuz ve bir miktar su ekleyerek yoğurun. Üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirin.

Un serpilmiş tezgahta hamuru açın. Çiçek şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin.

Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Tereyağını tencerede eritin, salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlarla köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.