ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BULGURLU TAVUK ÇORBASI

Bulgurlu Tavuk Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan (küp doğranmış)
  • 1 litre tavuk suyu
  • 400 gr tavuk göğüs eti (küp doğranmış)
  • 65 gr pilavlık bulgur
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 ml limon suyu
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Bulgurlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk suyu, tavuk etleri ve bulguru ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Yumurtaları bir kaseye kırın. Limon suyunu ekleyip çırpın. Çorbanın suyundan yarım su bardağı kadarını yumurta karışımına ekleyin ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!