ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI YAZ ÇORBASI

Buğdaylı Yaz Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
  • Yarım su bardağı şeker fasulye
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru ya da taze nane

Üzeri için

  • Kuru nane

Buğdaylı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın. Taneleri süzüp sularını saklayın. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ekleyin. Üzerine kuru nane serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!