ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BEZELYELİ TAVUKLU ÇORBA

Bezelyeli Tavuklu Çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Tavuklu Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 5 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Tavuklu Çorba Nasıl Yapılır?

  • Soğanı soyup incecik kıyın. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Tavuk etini kevgirle tencereden çıkarıp bir tabağa alın ve soğuyunca tel tel ayırın.
  • Tereyağını bir tencerede eritip soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Tavuk etini ekleyip karıştırın.
  • Doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ilave edip eti haşladığınız suyu ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, hastalıkların şifası olarak bilinen tavuk suyu çorbasına da göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:57

pilavını yemiştim. Kısmet çorbasındaymış bakalım nasıl olacak

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.