ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI

> BAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Balkabağı Çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg doğranmış balkabağı 2 soğan 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı süt kreması 2 çorba kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı köri Birer çay kaşığı kişniş
  • tarçın ve rendelenmiş zencefil 2 su bardağı su 1.5 su bardağı tavuk suyu TuzSüsleme için: 2

3 dal taze soğan sapı

Baharatlı Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır

Balkabağını yıkayıp tencereye alın. 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları kıyın, sarımsakları ezin.

Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ateşten alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp süt kremasını ekleyerek karıştırın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze soğanın yeşil saplarını doğrayıp çorbanın üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:49:04

resmi bile iştah kabartıyor. Yemeyen yesin derim. 1 defa yemiştim. tarifini arıyordum sonunda buldum

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.