ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ KAJU SÜTÜ

Kaju Sütü

Kaju sütü

Vegan beslenenler için lezzetli bir alternatif 🥛

Not: Sıcak ya da soğuk tüketebilir; tatlandırmak için bal, akçaağaç şurubu, tarçın, vanilya, kahve ya da kakao ekleyebilirsiniz. Benim önerim; Çekirdek kahve, tarçın, tarçınlı kurabiye ile servis etmeniz... Kabuk tarçını tütsü gibi yakarak hoş bir aroma ve koku da katabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Kaju Sütü Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bardak çiğ kaju (Yıkanmış)
  • 4 bardak sıcak su 
  • 4 bardak ılık içme suyu
  • 1 tutam deniz tuzu

Kaju Sütü Nasıl Yapılır?

  • Kajuları sıcak suda en az 4 - 5 saat, mümkünse bir gece bekletin.
  • Suyunu süzüp içme suyu ve tuz ile blenderdan geçirin. Kajular toz haline gelince tülbent ve süzgeç yardımı ile sütünü süzün.
  • Kaju sütünü buzdolabında cam bir şişede ağzı kapalı olarak 2 gün muhafaza edebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!