Petibör Bisküvili Pasta

Petibör Bisküvili Pasta
31 Aralık 2020

Okuyucumuz İpek Bertan’dan @ipek.bertan gelen bir tarifle karşınızdayız. Sizlere anneanne ve babaannelerimizin klasik tatlısını hatırlatacak olan bisküvili pastanın yapımı oldukça kolaydır. Özel günlerde sunabileceğiniz pastayı, meyve sosları ile süsleyebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı petibör bisküvili pasta tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan mozaik pastayı da mutlaka deneyin. Pasta tarifleri arasında çok beğenilen nefis muzlu rulo pasta tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Petibör Bisküvili Pasta için

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr sütlü çikolata (isteğe göre)
  • 1 paket sade petibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Petibör Bisküvili Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Süt, vanilya, şeker, kakao, un ocakta kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  2. Kıvam alan pudingi ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyin.
  3. Puding soğumadan petibörlerin bir tarafına 1’er tatlı kaşığı puding koyarak sırasıyla yerleştirin.
  4. Bütün petibör bisküvileri dizdikten sonra kalan pudingi pastanızın üzerine yayın ve etrafını yavaşça sıvayın.
  5. 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin ve üzerine istediğiniz meyveyi ekleyin. Afiyet olsun.

Not: Pastanızda tek çeşit petibör bisküvi kullanabilirsiniz. Dikdörtgen bir tabak ya da tepsi kullanın. Pastayı yapacağınız kabın kenarları yüksek olmalı ya da çay bardağı koyup petibörleri çay bardağına yaslamalısınız.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo