Vegan Şeftali Chia Puding

Badem sütü ile hazırlanmış, bal ile tatlandırılmış düşük kalorili raw (pişmeyen) bir tarif. Ayrıca hazırlaması kolay ve hızlı..
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Vegan Şeftali Chia Puding Tarifi İçin malzemeler
- 250 ml Badem Sütü
- 3 yemek kaşığı Chia Tohumu
- 1 yemek kaşığı Bal veya Agave Şurubu
- 1 adet Şeftali
- 4 adet Kiraz (opsiyonel)
Vegan Şeftali Chia Puding Nasıl Yapılır?
- Şeftalinin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Bir kasede badem sütünü, chia tohumunu, balı ve şeftaliyi karıştırın.
- Kaseyi streç film ile kaplayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- En az 5-6 saat yada vakit varsa tercihen bir gece dinlendirin.
- Chia tohumları şişip süte kıvam verecektir.
- Dinlendikten sonra servis kaselerine alın.
- Üzerini kiraz ve şeftali ile süsleyin.
- İstediğiniz meyve ve süt ile yapabilirsiniz. Ölçülere uymak kaydıyla ;)
- Bal veya agave yerine sıvı veya toz 'stevia' tatlandırıcı kullanarak daha da düşük kalorili yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun :)
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR