ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI NARENCİYELİ SALATA

Narenciyeli Salata

Narenciyeli Salata

Sonbahar-kış geçişlerine ferahlatıcı, hafif, lezzetli, C vitamini deposu ve sağlıklı yağlar içeren bir salata tarifi. 1 porsiyonu yaklaşık 310-320 kcal civarında. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

Narenciyeli Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket mini ıspanak (ayıklanmış, yıkanmış)
  • 1 portakal, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 1 greyfurt, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 1 avokado, soyulmuş, dilimlenmiş
  • 1/4 kırmızı soğan, ince ince dilimlenmiş
  • 1/4 bardak yer fıstığı ince doğranmış

Salata sosu için:

  • 2 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Narenciyeli Salata Nasıl Yapılır?

  • Salata sosu malzemelerini küçük bir kasede çırpma teli ile karıştırın. 
  • Ispanak, portakal, greyfurt, avokado, soğan ve yer fıstıklarını 4 tabak arasında eşit olarak paylaştırın. 
  • Sosu her salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!