ANASAYFA YAZARLAR DİDAR YANAR SOĞUK BAKLAVA

Soğuk Baklava

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Soğuk Baklava

Son zamanların en moda tatlısı soğuk baklava, Diyarbakır’ın yeni dönem tatlılarından biridir. Aslen güllaçtan esinlenip üretilmeye başlamıştır. Son 2-3 senedir var olan bu tatlı tüm herkesin beğenisini kazanmıştır.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Soğuk Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • Yeterince sade yağ
  • 300 gr antep fıstığı
  • Nesquik (serpmek için)
  • Şerbeti için:
  • 300 gr toz şeker
  • 400 gr krema
  • 500 gr süt

Soğuk Baklava Nasıl Yapılır?

  • Yufka paketini ikiye bölün. Tepsiye dizerken her katına erittiğiniz sade yağdan her yeri kaplayacak şekilde sürün.
  • İlk ayırdığınız yufkalar bittiğinde, arasında antep fıstığı serpiştirin.
  • 2. kata da aynı şekilde sade yağ sürün. Pişirmeden önce kare şeklinde kesin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti için; Sütü hafifçe ısıtın. Üzerine şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Eriyen şekerin üzerine kremayı ilave edin ve çektirin.
  • Hazırladığınız şerbeti, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şerbet soğuk, baklava ise sıcak olmalıdır.
  • Genelde üzerine kakao ve çikolata serpilse de, ben nesquiki daha çok seviyorum.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!