Şef Savaş Ergen'den 10 Dakikalık Tarifler

Kısa zamanda lezzetli yemekler yapmak istiyorsanız bu tarifler tam size göre. Bu tariflerin yapımı, ön hazırlık dışında sadece 10 dakika sürecek. Pişirme teknikleri kolay ve herkesin seveceği 4 tarif sizler için gelsin. İşte, birbirinden lezzetli ve pratik 10 dakikalık 4 tarif:
Şef Savaş Ergen'den 10 Dakikalık Tarifler
24 Ekim 2023, 12:03
Lezzet Trendleri


Şef Savaş Ergen'den 5 Farklı Meze Tarifi

Hep beraber uzun ve zorlu bir pandemi süreci atlattık. Evlere kapandığımız dönemde hepimizin stres kontrol yeri mutfaklar oldu. Kendimizi mutfaklara kapatıp en zor yemekler için saatlerimizi harcadık. Börekler açtık, ekmekler mayaladık, sarmalar sardık… Bu zor süreç sonunda, sanırım herkes mutfakla olan ilişkisine biraz ara verdi. Pandemide bana ekşi maya ekmek tarifi soranlar şimdi pratik ve lezzetli tarifler peşine düştüler.  Az zamanda en iyi lezzet fikri ile yola koyulduğum bu tariflerin yapımı, ön hazırlık dışında sadece 10 dakika sürecek. Pişirme teknikleri kolay ve herkesin seveceği 5 tarif sizler için gelsin. Afiyet ile …

  1. Acılı Tavuk Kanat

çıtır tavuk

4 Kişilik

Malzemeler

  1. 500 gr tavuk kanat
  2. 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
  3. 1 çay kaşığı karabiber
  4. 1 çay kaşığı zencefil
  5. 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  6. 1 çay kaşığı zerdeçal
  7. 1 tavuk bulyon
  8. 2 su bardağı un
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. 1 kap soğuk su
  11. Kızartma yağı

Hazırlanışı

Tavuk kanatlarını tuzlu suda 20 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Soğuduktan sonra suyunu iyice süzün. Bir karıştırma kabında tavuk kanatlarını tüm baharatlar ve eliniz ile iyice ufaladığınız tavuk bulyon ile iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta un ve tuzu iyice karıştırın. Baharatladığınız kanatları önce una bulayıp fazla ununu silkeleyin. Daha sonra kanatları soğuk suya batırıp suyunu süzdürün ve tekrar un ile kaplayın. İki kat un ile kaplanan kanatları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Dilerseniz kızarmış patates ile servis edebilirsiniz.

  1. İnegöl Köfte

köfte

4 kişilik

Malzemeler

  1. 500 gr dana - kuzu karışık çift çekim kıyma
  2. Yarım kuru soğan
  3. 1 tepeleme dolu yemek kaşığı un
  4. Yarım paket kabartma tozu
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Bir yoğurma kabına soğanı rendeleyin. Kıyma ile beraber tüm malzemeyi ekleyerek eşit şekilde karışacak şekilde yoğurun. Elinizi yağlayarak köftelere şekil verin. Kızgın bir tavada veya ızgarada köftelerinizi pişirin. Arzu ederseniz soğan salatası ve sebze ile servis edebilirsiniz.

  1. Tek Tencere Şehriye Pilavı

pilav

4 Kişilik

Malzemeler

  1. 1 kase arpa şehriye
  2. 2 diş sarımsak
  3.  2 domates
  4. 4-5 sivri biber
  5. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  6. 2 diş sarımsak
  7. Taze maydanoz
  8. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  9. Tuz
  10. Karabiber

Hazırlanışı

Bir tencerenin içine domatesleri rendeleyin. Biberleri ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi de tencereye ekleyerek üzerine kaynamış 2,5 kase su ekleyin. Kısık ateşte şehriye suyunu çekine kadar pişirin. Pilavınız demlendikten sonra kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

  1. Tembel İskenderi

iskender

2 Kişilik

Malzemeler

  1. 300 gr bonfile
  2. 1 tırnak pide
  3.  2 sivri biber
  4. 4 cherry domates
  5. 6 tatlı kaşığı yoğurt
  6. 3 tatlı kaşığı tereyağı
  7. 3 çorba kaşığı domates püresi
  8. 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  9. 1 silme tatlı kaşığı tuz
  10. 2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  1. Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Bir tırnak pideyi küp küp kesin. 2 sivribiberi 2 parmak genişliğinde dilimleyin. 4 cherry domatesi ortadan ikiye kesin. 300 gr bonfileyi ince dilimler halinde kesin. Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Biberleri ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika çevirin. Renklerini kaybetmeden ocaktan alın. Geniş bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eridikten sonra pideleri ekleyin. Pideler biraz çıtırdayıp tereyağına bulanınca kenara alın.  Bonfile dilimlerinin her tarafını bir tatlı kaşığı tuz ve iki çay kaşığı karabiberle lezzetlendirin. Pideleri yaptığınız sıcak tavada, yüksek ateşte iki tarafları güzelce kahverengileşene kadar 1-2 dakika pişirin. Servis için önceden tereyağı ile birleştirdiğiniz pidelerinizi tavaya alın, ısıtın ve sunum tabağına yerleştirin. Aynı tavaya 2 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eridikten sonra etlerinizi tavaya alın. Tereyağıyla güzelce pişip renk alan etleri pidelerin üzerine ekleyin. 3 çorba kaşığı domates püresini yine aynı tavaya ekleyin ve ısındıktan sonra etlerin üzerine gezdirin. 6 tatlı kaşığı yoğurdu etlerin üzerine kaşık kaşık koyun. • Domates ve biberleri de üzerine yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpin.  Son olarak, dilerseniz üzerine 1 tatlı kaşığı daha tereyağı kızdırıp gezdirin. Lezzeti ve pratikliği ile enfes Yoğurtlu Döner Kebap hazır.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Savaş Ergen'den yılbaşı mezeleri
  2. Şef Savaş Eregen'den 5 meze tarifi
  3. 30 Dakika altı kolay yemek tarifleri
  4. Pratik iftar yemekleri
Kategoriler
Lezzet Logo