ANASAYFA SAĞLIK VE GÜZELLİK KURUSU AYRI KENDİ AYRI GÜZEL: KAYISI

KURUSU AYRI KENDİ AYRI GÜZEL: KAYISI

Kendine has rahiyası ve mis gibi kokusu ile yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında belki de ilk sıradadır kayısı. Sindirim sistemine iyi gelen, kalsiyum açısından zengin olan bu meyveyi sofralarınızdan eksik etmeyin.
Kurusu ayrı kendi ayrı güzel: Kayısı

Yetiştirilmesi oldukça zahmetsiz bir meyve olan kayısıyı bahçenizde bile rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Hatta çoğu zaman kendiliğinden, doğal olarak büyüyebilen meyve ağaçlarından biridir. Malatya ilimizle özdeşleşen kayısı ile tadına doyulmaz marmelatlar, reçeller, kompostolar hazırlayabileceğiniz gibi çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kurutarak kış boyunca da kurusunu tüketebilirsiniz. İster kuru, ister taze fark etmez siz, siz olun birçok faydası olan bu lezzetli meyveyi günlük beslenmenizden eksik etmeyin. Peki nedir faydaları diye merak mı ediyorsunuz, işte cevaplar...

• Önemli bir A, B, C ve P vitamini kaynağıdır.
• İçerdiği likopen gibi antioksidanlar tarafından zengin olan kayısı, kalp sağlığının güçlendirilmesine yardımcı olur.
• Kabızlık gibi sindirim sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
• Kalsiyum açısından zengin bir meyve olan kayısı, kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.
• İçeriğindeki demir sayesinde kansızlığa iyi gelir.
• Böbreklerde oluşan taşların azalmasında etkili rol oynar.
• Yorgunluğun giderilmesine destek olur.
• Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
• Düşük kalorili ve lif bakımından zengin olması sebebiyle kilo vermeye yardımcı olur.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
Çekirdeğinin ezilmesi ile elde edilen kayısı yağının da birçok faydası vardır:
• Cilde parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.
• Saçların dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
• Cildin aşırı yağlanmasına neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
• Yüze ve ellere uygulandığında mükemmel bir nemlendirici görevi görür.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!