ANASAYFA PÜF NOKTASI LİMON KABUKLARINI ATMAYIN!

LİMON KABUKLARINI ATMAYIN!

Limon kabuklarını atmayın!
Limon kabuklarını atmayın!

• Limonlarınızı kullandıktan sonra rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine doldurun ve dondurucuda saklayın. Daha sonra bunları keklerde, kurabiyelerde, zeytinyağlılarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• Kullandığınız limonların kabuklarını bulaşık makinenize yerleştirirseniz, hem bardaklarınızın pırıl pırıl olmasını sağlarsınız hem de makinenin içinde kötü koku oluşmasını engellemiş olursunuz.

• Su ısıtıcılarının içine birkaç limon kabuğu atıp su ile kaynattığınızda içinde oluşan kireç katmanını yok etmiş olursunuz.

• Limon, mandalina ve portakal kabuklarını kurutup öğütün. Keklere ekleyin. Sebze kabuklarını kurutup öğütün ve tuzla karıştırıp aromalı tuz elde edin.

• Pirinci sakladığınız kavanoza limon kabuğu ekleyin. Zamanla limon kabuğunun aroması pirince işler, ortaya nefis kokulu bir pilav çıkar.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.