ANASAYFA PÜF NOKTASI KUŞKONMAZ BİTKİSİNİ PİŞİRME TEKNİKLERİ

KUŞKONMAZ BİTKİSİNİ PİŞİRME TEKNİKLERİ

Kuşkonmaz bitkisini pişirme teknikleri
Kuşkonmaz bitkisini pişirme teknikleri

Özellikle et ve tavuk yemekleri ile oldukça sık tüketilir. Kahvaltılarınızda omletlerin içine bu leziz bitkiyi ekleyebilir ve farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Başka bir lezzet olarak da kuşkonmazın üstünde yer alan odunsu kısımları elinizle temizleyerek, geriye kalan yumuşak kısımlarını yıkayıp kuşkonmazı elinizle küçük parçalara ayırın. İsteğe göre dilediğiniz yeşilliklerle kavurun ve üzerine yumurta kırın. Baharat da ekleyerek bu şekilde servise sunun. Eğer haşlayarak tüketmeyi tercih ederseniz haşlama süresi 2-3 dakikadır, cinsine göre en fazla 7 dakika haşlanabilir. Kuşkonmaz bol tuzlu ve kaynar suda haşlanmalıdır. Haşlanan kuşkonmazı sudan alıp soğuk suya koyun. Soğuk suda 2 dakika tutmanız yeterli olacaktır. Bu hazırlama tekniklerinin yanı sıra, kuşkonmazı çiğ de tüketebilirsiniz. Ayrıca 5 dakika boyunca peynir ile fırınlayarak da hazırlayıp, tüketebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!