ANASAYFA PÜF NOKTASI EGE'DEN BİR DEMET ENGİNAR

EGE'DEN BİR DEMET ENGİNAR

Ege'den bir demet enginar

Enginar salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:


4 temizlenmiş enginar
8 kiraz domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 sarı biber
Yarım demet roka
1 limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:

Enginarları dörde bölerek yarım limonun suyu eklenmiş suda haşlayın, suyunu süzün ve bir kaseye alın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye keserek ekleyin. Roka yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ilave edin.

Sarı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare doğrayın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alarak servis yapın.

Enginar

Genellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen enginar, cynarin içerdiği için karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılmasını sağlar. Vücuttaki amonyak ve kolesterolü de azaltan enginarın zeytinyağlısı, dolması. Etlisi en çok yapılanıdır. Bol miktarda A ve ve B vitamini içeren enginarsinirlere iyi geldiği gibi romatizmal hastalıklarda da etkili bir sebze.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!